Ad

Slider

Avrupa İklim Paktı Nedir?

Avrupa  İklim Paktı  , herkes için daha sürdürülebilir bir Avrupa inşa etmek için insanları bir araya getiriyor. İnsanlar, kuruluşlar, işletmeler ve şehirler, gerçek eylemde bulunma taahhüdünde bulunarak Pakta dahil olabilirler . Bir birey olarak – örneğin – daha az uçuş yapmayı taahhüt edebilir veya paranızı fosil yakıtlara yatırım yapmayan bir bankaya aktarabilirsiniz . İşletmeler, kuruluşlar ve şehirler iki tür taahhütten birini yapabilir: bir dizi farklı iklim dostu eylemi temsil eden Pathway taahhüdü veya daha iddialı Kuzey Yıldızı taahhüdü sera gazı emisyonlarının büyük ölçüde azaltılmasına katkıda bulunan önemli ve ölçülebilir eylemleri içerir. Kuzey Yıldızı taahhüdü, tam olarak Avrupa Komisyonu'nun taahhüt ettiği şeydir.

 Avrupa İklim Paktı, insanların, toplulukların ve kuruluşların Avrupa genelinde iklim eylemine katılmaları için bir fırsattır:

  • iklim değişikliği hakkında bilgi edinin,
  • çözümler geliştirmek ve uygulamak,
  • başkalarıyla bağlantı kurun ve bu çözümlerin etkisini en üst düzeye çıkarın..

Neden bir Avrupa İklim Paktı'na ihtiyacımız var?

İklim krizi gerçektir ve AB bununla mücadele etmeye kararlıdır.

Bilim bize Paris Anlaşmamızı gerçekleştirmek için acilen harekete geçmemiz gerektiğini söylüyor

Aralık 2019'da, gelecek nesiller için sağlıklı bir gezegeni garanti ederken daha adil, daha sağlıklı ve daha müreffeh bir topluma geçiş için bir Avrupa Yeşil Anlaşması'nı başlattık.

Sadece bilime değil, aynı zamanda vatandaşlardan daha güçlü eylem taleplerine de cevap veriyoruz. AB çapında anketler, Avrupalıların iklim değişikliğini ciddi bir sorun olarak gördüğünü gösteriyor.

Avrupa Yeşil Anlaşması'nda özetlenen çözümler ancak insanlar, topluluklar ve kuruluşların hepsi dahil olduğunda ve harekete geçtiğinde başarılı olabilir.

Bu nedenle, birlikte çalışmak ve öğrenmek, çözümler geliştirmek ve gerçek değişim için ağlar oluşturmak için bir platform olan Paktı başlattık.

Sıfırdan başlamıyoruz. Pakt, Avrupa'da iklim eylemi yaklaşımında devrim yaratmaya başlamış olan girişimler, ağlar ve hareketler için verimli bir zemin sağlamak istiyor.

Pakt, ellerinden gelen her şekilde katkıda bulunmaya hazır olan sayısız Avrupalıyı güçlendirecek ve şimdiye kadar daha az dahil olanlara ulaşacaktır.

Paktın hedefleri nelerdir?

  • İklim sorunları ve AB eylemleri hakkında farkındalığı artırmak
  • İklim eylemini teşvik edin ve katılımı hızlandırın,
  • İklim üzerinde hareket eden vatandaşları ve kuruluşları birbirine bağlayın ve birbirlerinden, öğrenmelerine yardımcı olun.

Bu taahhüt pratikte neleri içeriyor?

Avrupa Komisyonu'nun Kuzey Yıldızı taahhüdü üç temel alanı kapsamaktadır: binalar ve çalışma alanı; işle ilgili seyahat; ve BT altyapısı ve ihtiyaçları.

Binalar ve çalışma alanları, 2019 yılında Avrupa Komisyonu tarafından üretilen emisyonların %43'ünü temsil etmektedir. Sonuç olarak Komisyon, Brüksel'deki ve diğer yerlerdeki binaları için 2019-2030 yılları arasında emisyonları %30 oranında azaltacak yeni bir gayrimenkul politikası geliştirmiştir. Bunu yapmak için Komisyon, yönettiği bina sayısını azaltırken, esnek çalışma ve daha fazla tele-çalışmaya doğru bir geçiş yapacak. Ayrıca mevcut binaları yenileyerek ve fotovoltaik paneller ve güneş enerjili su ısıtma sistemi kurarak kendi yeşil enerjisini üreterek bu binaların çevresel performansını iyileştirecektir.
Personelin işle ilgili seyahatleri 2019'da Komisyon emisyonlarının %28'ini oluştururken, akıllı görevler ve daha çevreci ulaşım yöntemleri düzenlenerek bu oranın yarısı 2024 yılına kadar azaltılabilir. İşle ilgili seyahatlere ilişkin dahili kılavuzlar gözden geçirilecek ve yeni bir BT aracı seyahatten kaynaklanan emisyonları izleyerek seyahat ve konaklama için daha çevreci seçeneklerin seçilmesini kolaylaştıracaktır.
Artan tele-çalışma, personelin işe gidip gelmesi, işle ilgili seyahatler ve kurumsal araç filosu (2027'ye kadar %100 sıfır emisyonlu filo) dahil olmak üzere daha esnek çalışmaya ilişkin tedbirler, işle ilgili seyahatleri azaltabilir ve trafik sıkışıklığını ve kirliliği azaltacak daha yeşil ve daha sürdürülebilir ulaşım türlerinin kullanımını teşvik edebilir. Brüksel'deki araç park yerleri, akıllı izleme ve planlama araçlarının kullanılmasıyla 2030 yılına kadar kademeli olarak en az %35 oranında azaltılacaktır. Dış uzmanların seyahatleriyle ilgili olarak Komisyon, çevrimiçi, hibrit ve yüz yüze toplantıların bir karışımını kullanarak personelin işle ilgili seyahatlerinde gösterilen çabaları yansıtacak ve emisyonları izleyecektir.
BT altyapısı ve varlıkları 2019 yılında Komisyon emisyonlarının %5'ini temsil etmekteydi ve 2030 yılına kadar %30 oranında azaltılması hedeflenmektedir. Bunu yapmak için Komisyon, yerel veri odalarının sayısını kademeli olarak azaltacak, eski sistemleri kullanımdan kaldıracak ve farkındalık artırma kampanyaları yoluyla personelin bireysel dijital karbon ayak izlerini azaltacaktır.

Nasıl katılabilirsiniz?

Herkes Avrupa İklim Paktı'nın bir parçası olabilir. Aslında, herkesi mümkün olan her şekilde katılmaya teşvik ediyoruz!

Katılmanın birçok yolu olacak. İşte ilklerden bazıları:

  1. İklim Paktı Elçisi Olun.
  2. İklim dostu eylemde bulunun ve bir taahhütte bulunun.

Ne yapabilirim?

Bugün bir söz vererek değişimin parçası olabilirsiniz! Hiçbir işlem çok küçük değildir. Bireyler, kuruluşlar, işletmeler ve şehirler, diğerlerini katılmaya söz vererek ve ilham vererek Avrupa İklim Paktı'na dahil oluyorlar.

Count Us In platformu aracılığıyla karbon ayak izinizi azaltmak için bir adım atın – bireylerin karbon ayak izlerini azaltmalarının en etkili yolu olarak BM Çevre Programından uzmanlarla birlikte 16 adım seçildi. Avrupa Komisyonu'nun gösterdiği gibi, kuruluşlar ve gruplar da taahhütte bulunabilirler: 235'ten fazla kuruluş, ulaşım ve enerjiden su ve atıklara kadar her şeyle ilgili taahhütlerde bulunmuştur.




0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Mega Menu

blogger